Mökkeily on jäänyt vain siihen, että oon käyny pikasesti siellä. Myyrä on myllänny ihan hurjasti pihassa. Nurmikko on ihan pilalla. Eikä laiteta lisää kevätsipuleja. Mies on käyny leikkaamassa nurmikot että ei olisi keväällä niin kauheennäkönen. 

Itellä ei oo terveys antanu myöten tehdä siellä mitään puutarhassa. Sanoinkin miehelle että ei oo niin vaarallista jos ei kerkii ennen talvea siivota perennapenkkejä. Voidaan siivota keväälläkin. Peuratkin on alkaneet kulkea puutarhassa kun on niin vähän oltu siellä.  Mutta nyt on tärkeämpää saada ittensä kuntoon.

image.jpg

Olen ulkoillu tällä kodin lähimaastossa. Onneksi luonto on lähellä. Ja ulkoilureitit huippukunnossa. Jonkinlaista kuntoa täytyy pitää yllä sattuipa käveleminen tai ei. 

DSC_0768.jpg

Ja kun näissä maisemissa istuu ja miettii niin kummasti mieli kirkastuu.

DSC_0770.jpg

Paljon on tullut mietittyä näitä asioitaan nyt kun elämä on keikahtanut ylösalasin. On realisuus iskeny tajuntaan ja arvot muuttuneet. Mutta silti jaksan uskoa ja toivoa, että vielä saan itteni siihen kuntoon että pystyn marjastamaan, sienestämään ja hoitamaan puutarhaakin. Käsitöistä puhumattakaan. Voi että kädet syyhyää puikkoja käsiinsä ja kaapillinen lankoja odottaisi kutojaansa.

20181015_192553.jpg

Kotia on laitettu pikkuhiljaa. Tosin enemmän nämä lääkekokeilut on tehny olon tosi sairaaksi. Mutta kun painostivat noihin myrkkyihin reumapolilla niin päätin kokeilla. Ja sairastuin ihan kunnolla niistä. Nyt alkaa mitta olla täysi noista kokeiluista. Parhaan avun oon saanu tiukalla ruokavaliolla ja luonnon hauteilla. 

20181015_192530.jpg

Mutta kirjasto/työhuone/ vierashuonekki  alkaa olla pikkuhiljaa sisustettu. Vielä tauluja ja kuvia seinille ja sit se on siinä. Koti kunnossa. Mutta pianhan päästään laittaa Jouluakin. Mies lupasi autella jos apua tarviin.

20181015_192541.jpg

Miehen kanssa päätettiin että tänävuonna ei mennä mökille joulunpyhinä ja laitetaan vain kotiin. Kyllä minä saan olla onnellinen että on tuollainen mies. Auttaa paljon ja antaa tukea ja ymmärrystä. Mutta ymmärtää kun on itsekkin välillä sairastellut. Meille oli ostettava toi tiskikone kun lavuaari keittiössä on sellanen ettei mahdollista käsin tiskaamista. Tosin valitan miehelle välillä että tunnen itteni laiskaksi kun kone tiskaa. Mutta mies lohduttaa että oon kuulemma siitäkin edestä raatanu aikanaan. No en oo koskaan oikein osannu laiskotellakaan. 

Oikein mukavaa syksyä kaikille.  Ruska alkaa poistua kun lehdet tippuu. Toivotaan että saadaan luminen talvi tänä vuonna. Vaikka vanha sanonta kuuluukin. Mieti mitä toivot se kuitenkin toteutuu, mutta hinta voi olla liian kallis maksettavaksi.