Nyt on satanut lähes yhtämenoa kolme päivää. Eikä juuri lämmöstäkään voi kehua. Pojan pojista keskimmäinen 5v oli mummolassa kolme päivää. Muuten oli ihanaa mutta sää sotki etukäteen sovitun ohjelman. Van nautinto oli kuitenkin viettää yhteistä aikaa. Oli suunniteltu että vietetään yksi päivä eläintarhassa retkeillen, mutta siitä täytyi luopua tuon sään tähden. Mutta tehdään retki sitten toisten ja paremmassa säässä.

Sadetta on todellakin riittäny. Mutta kun tänään sade taukosi, niin pakkohan se oli päästä kiertämään puutarhaa. Märkä vettä tippuva puutarha olikin kaunis. Värit oli syvemmät kuin hellepäivänä, tuuli oli vielä kova ja puuskainen. Sadepisarat antoi oman loistonsa. Eli pakko oli käydä kamera ja tallentaa kauneutta jotta sitä voi talvella muistella.

 

Vettä on tullu taivaalta puoleentoista vuorokauteen todella runsaasti. Lasten kottikärry oli täyttyny siitä määrästä ja osa oli jo mennyt ylikin.

IMG_0984-normal.jpg

Päivänliljatkin on aloittaneet kukinnan. Ne on pihamme ensimmäiset liljat. Niistä alkaa liljojen kukinta. Joka sitten kestääkin syksyyn saakka.

IMG_0918-normal.jpg

Samoin mustikkapensaat.

IMG_1011-normal.jpg

Pisaroissa on omaa taikaa.

IMG_0966-normal.jpg

Siniset ja valkoiset Akilleijat on saaneet myös kunnon kylvyn.

IMG_0998-normal.jpg

Karhun vadelmat aloittavat kukinnan. Toivottavasti kerkiää sato kypsyäkkin. Nämä meidän vatukat on vähän liian varjosassa paikassa. Mutta enemmän ne onkin koristeena.

IMG_1006-normal.jpg

Märkä puutarha on vahva väritykseltään ja tuo värit esille voimakkaasti. Ei kauheasti haittaa vaikka kukinta ei olekkaan yhteä kukkamerta.

IMG_0931-normal.jpg

Pannussa kasvavat mehitähdet kärsivät talven aikaan hieman, mutta suurin osa selvisi talvesta. Nyt vain odottelen miten ne kasvavat kesän aikana. En lisää mehitähtiä siihen koska mehitähdet lisääntyvät kesän aikana yleensä aika hyvin muutenkin. Näitä ei sade ainakaan haittaa, kun liikavesi pääsee valumaan pois.

IMG_0994-normal.jpg

Sadesäällä on kuitenkin kiva viettää aikaa takkatulen ääressä.

IMG_1082-normal.jpg

Ja siinä tuli samalla paistettua pikkumiehen kanssa makkaratkin.