Täytyy sanoa että kun jokin alkaa mennä pieleen niin se sitten osaa kanssa mennä. Ja kun alkaa mennä päin prinkkalaa yksi asia niin sitten näyttää että kaikki menee pieleen.

Mutta hyvällä huumorilla sitä aina selviää näistä vastustuksistakin.

Elokuun alkupäivinä olin viikonloppua viettämässä mökillä. Huomasin että jääkaappipakastin on pudottanu nesteesä pihalle. No lattian läpi tietty menny. Eihän siinä muu auttanu kuin alkaa keittiötä tyhjentään ja purkaa koko lattia. Sitten uudet eristeet ja lattia kasaan. Siinä se päivä mukavasti hupsahti.

DSC_0479.jpg

Samalla kun kerran kerran purin koko keittiön,( vai pitäskö sanoa eteisen jossa osittain tehtiin ruokaa) päätettiin että entäpä jos nyt siihen tehtäs kunnon keittiö, vaikka pienikin.  Joten sitten suunnittelemaan keittiötä. Toista viikkoa istuin illat ja laskeskelin eri vaihtoehtoja. Tila kun ei ollu järin suuri 2*2m ja ei yhtään ehjää seinää. Kaksi ovea, yksi kulkuaukko ja yksi ikkuna. Eli haastetta riitti.

Sillä viikolla meni miehen kännykkä rikki. Alkoi kuumeta niin hurjasti että siihen ei kärsiny ees koskea. Siis huoltoon.  Sitten käytiin ostamassa uusi jääkaappi, mikrokrilli ja  liesituuletin jota ei sitten oteta käyttöön kuitenkaan.  Päädyin lopulla Ikean keittiöön (tyhmyyksissäni)

DSC_0474.jpg

Käytiin Ikealla ostamassa keittiö. Liikeessä kaikki meni hyvin. Varastolla sitten kauhukseni katoin että huh. Koko peräkärry täynnä eri kokoisia laatikoita. Kun päästiin mökille alkoi sataa vettä kuin aisaa joten päätin että en ala kantamaan laatikoita mäenpäälle kastuvat vain ja siitä ei seuraisi hyvää.  Siis kantaminen jäi viikonpäähän.

Samana viikolopulla hölmö laitoin jalkaani kuluneet roksit ja vedin lipat aitan rappusilla. Takamus mustana, häntäluu murtuneena ei sitten ollukaan mukavaa tehdä töitä istualteen. Mutta nyt se on jo kunnossa mitä nyt välillä vähän oikkuilee kun istuu paljon yhtämittaa. Mutta paranee ajan kanssa.

 

Siten meni minun kännykkä rikki. Se vain lakkas toimimasta ja oli kuollu kuin lahna. Soitin Elisalle että onko liittymässä jotain vikaa. Ei ollu sanoi operaattori. Kaikki siltä osoin kunnossa. Siispä talsin viikolla Gikantiin josta se oli ostettu. Myyjä räpläs sitä vähän aikaa ja sanoi että kunnossa on. Kunnossa niin kai. Ei voinu soittaa eikä siihen voinu soittaa. Eikun viemään se huoltopisteelle. Siellä vähemmän kohtelias myyjä sanoi että ei tässä mitään vikaa oo. Elisan operaattorille on soitettu ja sieltä on sanottu että tän kännykän kansa ei vain Elisan liittymät toimi. No eikun kenkää toisen eteen ja Elisan liikkeeseen. Siellä tutkittiin ja todettiin että kyllä kännykässä vika on. Kortti toimi samanlaisessa kännykässä moitteettomasti. Siellä oltiin yhteydessä operaattoriinkin ja ne oli ihmeissään Gikantin väitteestä. Eivät olleet sinne soittaneet. No eikun takas Gikanttiin. Siellä myyjä väitti vielä että puhelimessa ei oo vikaa. Mutta en antanu periksi ja niin niiden oli pakko ottaa puhelin huoltoon.

Siinä se viikko sitten menikin. Ja viikonlopulla into pinkeenä kasaamaan keittiötä. Kauhuksi huomasin että ei ollu mitään kuvia koko keittiöstä vaan jokaisessa laatikossa oli ohje vain sen pienen osan kasaamiseen. Sepä ei ollukaan niin helppoa kuin olin luullu. (olinhan kasannu ikean palapelejä ennenkin) Kun lopulla sain lajiteltua ja kasattua lähes kokonaan niin huomattiin että osia puuttu. Mutta kun oli menny koko viikonloppu niin puuttuvien osian hakeminen siirty viikolla.

Mies sai kännykän huollosta ja oli yhtä rikki kuin sinne lähetettäessä joten se lähti sitten maahantuojalle.

DSC_0013.jpg

Vihdoin koitti Perjantai ja pääsin hakemaan puuttuvat osat. Ikeassa myymälässä pahoittelivat kovin ja sain uudet osat jotka hajin varastolta.

Päätettiin että kasataan loppuun seruaavana aamuna ja nautitaan saunan lämmöstä ja rentoudutaan se ilta. Aamulla huomaan että nehän on ihan väärät osat jotka sain varastolta. Eikun autoon ja ajamaan takas Ikealle. Siellä oli myyjä jo tuskastuttavan pahoillaan tilanteesta ja soittikin varastolle. Varastolla sitten aukasin paketin ennen kuin kähdin kotiin, ja olihan siellä vihdoinkin oikeat osat.

DSC_0012.jpg

Kaikki alakaapit on ulosvedettäviä jotta näkee helpommin mitä siellä on .

Ihanaa nyt on kerrankin laskutilaa ja kaikki samassa tilassa asitat ja ruuat.

DSC_0011.jpgI

 

Pöyätätasotbtehtiin vanhasta ruokapöydän levystä. Hiottiin ja käsiteltiin. En raasinu ostaa uusia.

Enää puuttuu vain vetimet koska niitä mitä halusin ei ollu Kuin Vantaan Ikealla sillä hetkellä tarpeeksi montaa, joten saan ne kaikki ehkä vasta tällä viikolla. Mutta pääasia että nyt kaapit on paikallaan ja mökissä pahin kaaos poissa.

Tulipa sitten viesti että saan puhelimeni takaisin. Jes. Niinpä lantustelin töiden jälkeen hakemaan kännykääni Gikantista.  Oli nyt kunnossa ja vika oli tehdasvika. Anteeni laitettu huolimattomast kiinni. Siellä en sitten malttanu enää olla kiltti. Totesin sitten myyjälle (sama herra kuin aiemmin) että ei sitten ollukaan Elisan vika. Siihen tää myyjä alko selittää että Elisalla on ollu paljon ongelmia tän puhelimen kanssa. Siitä sillon luettiin netistä.

Netistä. Mitä h....a  ajattelin. Sillon alko mullakin hieman jo niskakarvat nousta pystyyn. Katoin sitä myyjää ja sanoin sille. Kuulehan eikö äitisi opettanu että huonomuistisen ei kannata valehdella sitä jää kiinni heti. Ensin sanoit että soititte Elisan operaattorille, nyt kerrot että luvitte netistä. Mitä kerrot jos tuun huomenna kysymään. Myyjä ei sanonu siihen enää mitään vaan painoi seuraavan vuoronumeron. En voinu olla ääneen nauramatta kun poistuin myymälästä. Miks kaikki pitää tehdä niin vaikeesti.

No nyt kännykkä toimii. Mutta sen opin että en varmasti osta enää Gikantista mitään. Myyjät on aivan ihania ja palveluhenkisiä. Mutta huoltopuolella homma onkin sitten ihan muuta. Samoin en osta Ikeasta mitään mitä pitää hakea varastolta. Tai sitten ainakin siellä varastolla jo aukasen laatikot ja tarkistan että kaikki on mitä pitääkin.

Mutta kaikki kunnossa. Toivotaan että miehen kännykkä tulee vielä kuntoon tai saa uuden.  Luonnossa sitä kummasti rauhoittuu. Ollaan kerättykin sieniä. Nyt on muuten hyvä sienivuosi mutta Tatit  etanat syö sitä mukaa kun ne nousee. Kanttarelleja on ihan valtavasti ja on saatu myös Mustia torvisieniä ihan kivasti.  

Tässä yhdenpäivän saalis.

DSC_0443.jpg

 

DSC_0014.jpg

 

Jospa Syyskuu onkin sitten erilainen.

Ainut mikä tässä harmittaa vielä on se että silloin kun olisi ollut aikaa tehdä puutarhatöitä niin satoi vettä. Joten se parka on jääny ihan retuperälle. Mutta nyt sille täytyy antaa aikaa ja kunnolla. Terassikukat kukkii edelleen, toki jo haluaisin jotain syyskukkia jo tilalle.

 

20170819_093209.jpg

Ihastuin näihin ruusuihin joten oli ihan pakko ostaa ja istuttaa puutarhaan ruusupenkkiin.

20170823_180237.jpg

No niin nyt on valitusvirsi kirjoitettu. Toivottavasti taas onni kääntää tuulen positiivisemmaksi meillekkin. Luulis että epäonnea olisi jo ollu tarpeeksi.

Mutta ei auta liikaa murehtia. Nyt kun katton pientä keittiötäni mökillä olen niin tyytyväinen. On ihanaa leipoa ja kokkailla siellä. Mukavaa ja aurinkoista syksyä kaikille.